Tort keto cu capsuni si frisca, fara zahar si fara faina de grau, o reteta pentru cei ce vor sa se rasfete cu ceva dulce potrivit pentru dieta low carb si keto.
Ingrediente blat:
50g ketomix faina pentru waffe
100g faina de migdale
3 lingurite indulcitor stevia Gerble
1 lingurita bicarbonat stinsa cu un strop de otet de mere
un varf de cutit sare
1 lingura smantana
100ml apa minerala
vanilie
Ingrediente umplutura:
frisca neindulcita/ smantana
3 lingurite indulcitor stevia
500g capsuni
Mod de preparare:
1. Amesteca cele 2 tipuri de faina cu bicarbonatul stins cu otet si indulcitorul, apoi adauga si apa minerala, sarea, vanilia si smantana.
2. Framanta putin amestecul si intinde-l apoi intr-o tava cu hartie de copt. Ridica si pe marginile tavii aluat, sa capete forma de tarta.
3. Introdu tava in cuptorul incins si las- o pana se coace. Nu va creste prea mult, dar va avea gust de pandispan.
4. Scoate blatul copt din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
5. Bate frisca si indulcitorul cu un mixer, pana cand devine cremoasa.
6. Taie capsunile in bucatele mici si amesteca-le cu frisca. Eu am folosit capsuni congelate, asa ca le-am dat prin robotul de bucatarie asa congelate cum erau, cat sa se marunteasca putin. Mi-am dorit ca amestecul sa fie un fel de inghetata, asa ca frisca in combinatie cu capsunile congelate a fost la fix. Daca nu iti place rece, foloseste pur si simplu capsuni proaspete.
7. Dupa ce blatul tartei s-a racit, il poti umple cu amestecul de frisca si capsuni. Decoreaza cu fructe, sau ciocolata cu stevia.
Am incercat si o varianta cu blat din aceleasi ingrediente, la care am inlocuit smantana cu putin ulei, dar a iesit prea gras.
Blatul din reteta de mai sus mi se pare perfect pt o prajiturica keto. Dupa ce mananci o bucatica, poti introduce tarta in congelator, asa se va pastra perfect pentru mai mult timp.