Hummusul este o mancare destul de noua pe plaiurile romanesti, dar care a prins radacini destul de adanci. Delicatesa arabeasca se aseamana ca si gust si consistenta cu fasolea noastra batuta.
Cum se fierbe nautul?
1. Pune nautul la inmuiat pentru 12 ore, intr-o oala cu apa. Nautul se va umfla, asa ca daca nu ai cum sa il mai verifici in timpul asta (pentru a completa cu apa) este bine sa te asiguri ca apa depaseste cel putin cu o palma volumul nautului.
2. Clateste nautul in cateva ape, apoi umple oala cu apa proaspata si pune-l la fiert.
3. Pune o lingurita de bicarbonat in apa.
4. In timpul fierberii se va forma o spuma la suprafata, incearca sa o indepartezi.
5. Lasa la fiert cel putin 2 ore.
6. Ia oala de pe foc, clateste nautul cu apa rece si alege-l de coji.
Ingrediente hummus clasic:
500 g naut
Sare
1 lingurita Tahini
2 lingurite ulei de samburi de struguri
Sare
Zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
1. Fierbe nautul.
2. Pune nautul fiert, sarea, zeama de lamaie, tahini si uleiul intr-un robot de bucatarie si mixeaza bine.
3. Daca hummusul este prea uscat, mai adauga putina apa calduta.
4. Decoreaza cu boia de ardei si naut intreg.
Poti adauga si putin usturoi pisat la reteta de mai sus, pentru un gust deosebit.
Ingrediente Tahini:
seminte de susan
ulei
apa
Mod de preparare Tahini:
Tahini sau pasta de susan se obtine din rasnirea semintelor de susan, (jumate din seminte fiind crude si jumate coapte) si amestecarea cu ulei si zeama de lamaie, folosind un blender.
Hummus cu patrunjel
Adauga la reteta de hummus clasic si patrunjel, mixeaza bine impreuna cu hummusul in robotul de bucatarie. Din acest amestec poti face si chiftelute de naut (falafel).
Hummus cu avocado si spirulina
Adauga la reteta de hummus clasic si un avocado si un varf de lingurita de spirulina. Mixeaza bine in blender.
Serveste hummusul alaturi de mujdei de usturoi verde si leurda, cu salate, lipii de casa sau tortillas.
Eu am fiert o cantitate mai mare de naut, asa ca am pus o parte din el la congelator. Se pastreaza foarte bine si este la fel de gustos.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
"
["cat_name"]=>
string(33) "Retete de dieta vegan sau de post"
["category_nicename"]=>
string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Ana Maria
"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."
2 Replies to “Cum se fierbe nautul? Retete Hummus”
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
2 Replies to “Cum se fierbe nautul? Retete Hummus”