Site Loader

Retete hummus

Hummusul este o mancare destul de noua pe plaiurile romanesti, dar care a prins radacini destul de adanci. Delicatesa arabeasca se aseamana ca si gust si consistenta cu fasolea noastra batuta.

 

Cum se fierbe nautul?

1. Pune nautul la inmuiat pentru 12 ore, intr-o oala cu apa. Nautul se va umfla, asa ca daca nu ai cum sa il mai verifici in timpul asta (pentru a completa cu apa) este bine sa te asiguri ca apa depaseste cel putin cu o palma volumul nautului.

2. Clateste nautul in cateva ape, apoi umple oala cu apa proaspata si pune-l la fiert.

3. Pune o lingurita de bicarbonat in apa.

4. In timpul fierberii se va forma o spuma la suprafata, incearca sa o indepartezi.

5. Lasa la fiert cel putin 2 ore.

6. Ia oala de pe foc, clateste nautul cu apa rece si alege-l de coji.


Ingrediente hummus clasic:

500 g naut

Sare

1 lingurita Tahini

2 lingurite ulei de samburi de struguri

Sare

Zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

1. Fierbe nautul.

2. Pune nautul fiert, sarea, zeama de lamaie, tahini si uleiul intr-un robot de bucatarie si mixeaza bine.
3. Daca hummusul este prea uscat, mai adauga putina apa calduta.

4. Decoreaza cu boia de ardei si naut intreg.

Poti adauga si putin usturoi pisat la reteta de mai sus, pentru un gust deosebit.

Hummus clasic
Hummus clasic

Ingrediente Tahini:

seminte de susan

ulei

apa

Mod de preparare Tahini:

Tahini sau pasta de susan se obtine din rasnirea semintelor de susan, (jumate din seminte fiind crude si jumate coapte) si amestecarea cu ulei  si zeama de lamaie, folosind un blender.

Hummus cu patrunjel

Adauga la reteta de hummus clasic si patrunjel, mixeaza bine impreuna cu hummusul in robotul de bucatarie. Din acest amestec poti face si chiftelute de naut (falafel).

Hummus cu avocado si spirulina

Adauga la reteta de hummus clasic si un avocado si un varf de lingurita de spirulina. Mixeaza bine in blender.

Serveste hummusul alaturi de mujdei de usturoi verde si leurda, cu salate, lipii de casa sau tortillas.

Eu am fiert o cantitate mai mare de naut, asa ca am pus o parte din el la congelator. Se pastreaza foarte bine si este la fel de gustos.

Vezi si alte retete Retete de dieta vegan sau de post
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7067 (16) { ["term_id"]=> int(45) ["name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["slug"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(45) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(91) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(45) ["category_count"]=> int(91) ["category_description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["cat_name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["category_nicename"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

2 Replies to “Cum se fierbe nautul? Retete Hummus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!