Site Loader

Socata este bautura copilariei pentru multi dintre noi. Sucurile nu se gaseau usor in comunism, imi amintesc si acum prima sticluta de pepsi pe care am primit-o, stand in picioare, la un chiosc de tabla de langa parcul IOR. Mi s-a parut cea mai buna bautura ce poate exista in lumea asta.

Din fericire parintii au vrut doar sa aflu ce gust are, dar ma tratau extrem de rar cu astfel de bauturi. Mai tarziu am aflat si eu ca nu erau deloc sanatoase, asa ca le-am evitat pe cat posibil.

La mare cerere erau si prafurile cu arome, de la TEC dar si de la sifonarii, unde eram trimisi in gasca de catre parinti sa umplem sifoanele. Nu prea ne menajau parintii, asta si pentru ca nu isi permiteau nici financiar si nici ca timp, sa va amintesc cum era cu sifoanele, painea si covoarele? Daca la paine si sifoane mergeam cu gasca de la bloc si era distractiv, la covoare lucrurile nu mai erau la fel, dupa o ora de batut si frecat covoare trebuia sa il mai cari pe scari pana la apartament, ehe… etajul 3 e sus cand nu ai lift. :)) Dar sa revin la socata mea..

Limonada si socata va spuneam ca erau bauturile sanatoase ale copilariei mele, iar mama prefera sa foloseasca miere in loc de zahar.

Adeptii dietei vegan, care respecta pe deplin regulile stiu ca mierea nu este permisa in aceasta dieta, asadar daca tii vegan si vrei sa fii corect, poti folosi zahar.
Daca consideri insa ca mierea este mai sanatoasa, atunci iti recomand sa incerci reteta mea. Am senzatia ca la miere fermentare se produce putin mai greu, dar depinde si de cat de cald este in locul in care tii borcanul cu socata.’

Ingrediente:

10 flori de soc

2 lamai

o portocala

200 g miere de albine sau 200 g zahar

4l apa plata

 

Mod de preparare:

  1. Se spala florile de soc si se pun in borcan.
  2. Se stoarce o lamaie si o jumatate de portocala. Zeama se toarna in borcan peste florile de soc. Lamaia si jumatatea de portocala ramase se taie felii si se aseaza in borcan.
  3. Se adauga mierea.
  4. Se toarna apa pana aproape de limita superioara a borcanului.
  5. Se acopera cu capace de sticla fara garnituri sau cu panza si se lasa la macerat aproximativ 48 de ore.
  6. Cand socata este gata, se strecoara si se toarna in sticle.
  7. Se pun capace si se pastreaza la frigider.

Socata

Socata

Socata

 

Vezi si alte retete Retete de dieta vegan sau de post
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7191 (16) { ["term_id"]=> int(45) ["name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["slug"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(45) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(91) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(45) ["category_count"]=> int(91) ["category_description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["cat_name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["category_nicename"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!