Socata este bautura copilariei pentru multi dintre noi. Sucurile nu se gaseau usor in comunism, imi amintesc si acum prima sticluta de pepsi pe care am primit-o, stand in picioare, la un chiosc de tabla de langa parcul IOR. Mi s-a parut cea mai buna bautura ce poate exista in lumea asta.
Din fericire parintii au vrut doar sa aflu ce gust are, dar ma tratau extrem de rar cu astfel de bauturi. Mai tarziu am aflat si eu ca nu erau deloc sanatoase, asa ca le-am evitat pe cat posibil.
La mare cerere erau si prafurile cu arome, de la TEC dar si de la sifonarii, unde eram trimisi in gasca de catre parinti sa umplem sifoanele. Nu prea ne menajau parintii, asta si pentru ca nu isi permiteau nici financiar si nici ca timp, sa va amintesc cum era cu sifoanele, painea si covoarele? Daca la paine si sifoane mergeam cu gasca de la bloc si era distractiv, la covoare lucrurile nu mai erau la fel, dupa o ora de batut si frecat covoare trebuia sa il mai cari pe scari pana la apartament, ehe… etajul 3 e sus cand nu ai lift. :)) Dar sa revin la socata mea..
Limonada si socata va spuneam ca erau bauturile sanatoase ale copilariei mele, iar mama prefera sa foloseasca miere in loc de zahar.
Adeptii dietei vegan, care respecta pe deplin regulile stiu ca mierea nu este permisa in aceasta dieta, asadar daca tii vegan si vrei sa fii corect, poti folosi zahar.
Daca consideri insa ca mierea este mai sanatoasa, atunci iti recomand sa incerci reteta mea. Am senzatia ca la miere fermentare se produce putin mai greu, dar depinde si de cat de cald este in locul in care tii borcanul cu socata.’
Ingrediente:
10 flori de soc
2 lamai
o portocala
200 g miere de albine sau 200 g zahar
4l apa plata
Mod de preparare:
Se spala florile de soc si se pun in borcan.
Se stoarce o lamaie si o jumatate de portocala. Zeama se toarna in borcan peste florile de soc. Lamaia si jumatatea de portocala ramase se taie felii si se aseaza in borcan.
Se adauga mierea.
Se toarna apa pana aproape de limita superioara a borcanului.
Se acopera cu capace de sticla fara garnituri sau cu panza si se lasa la macerat aproximativ 48 de ore.
Cand socata este gata, se strecoara si se toarna in sticle.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
"
["cat_name"]=>
string(33) "Retete de dieta vegan sau de post"
["category_nicename"]=>
string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Ana Maria
"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.