Vegeta fara monoglutamat de sodiu, Homemade Vegeta sau Vegeta preparata in casa este un aliment de baza ce nu ar trebui sa lipseasca din bucataria niciunei gospodine.
Pliculetele din comert contin E-uri, conservanti, coloranti, potentiatori de aroma (monoglutamat de sodiu), maltodextrină, zahar si cantitati mult prea mari de sare.
Maltodextrina mentine un nivel ridicat al glucozei in sange si este folosita in preparatele destinate culturistilor.
Glutamatul de sodiu, sau E621 intensifica savoarea preparatelor, deoarece are capacitatea chimica de a pune in valoare aromele. Glutamatul de sodiu nu are niciun gust, insa se activeaza atunci cand este combinat cu condimente sau alimente aromate. Este un compus controversat, dar in Uniunea Europeana e incadrat ca aditiv alimentar, autorizat in anumite alimente, dar interzis in preparatele pentru bebelusi si sugari.
Aceste baze pentru mancaruri chiar daca nu provoaca cancerul (conform studiilor), provoaca dependenta si cresc riscul de obezitate.
Afland toate aceste lucruri despre bazele de mancaruri din comert, am gasit o metoda sanatoasa si gustoasa de a-mi prepara singura Vegeta fara monoglutamat de sodiu.
Ingrediente Vegeta:
Radacina de telina
Frunze de telina
Radacina de morcov
Pastarnac radacina
Frunze de patrunjel
Ardei
Ceapa
Sare
Mod de preparare Vegeta fara monoglutamat de sodiu:
Foloseste o razatoare pentru a marunti legumele.
Lasa legumele maruntite la uscat intinse pe o hartie curata, usuca-le in cuptor, sau cel mai usor este sa folosesti un deshidrator, pentru un proces mai rapid.
Cand legumele sunt uscate bine, marunteste-le cu un robot de bucatarie si amesteca-le cu sarea. Depoziteaza mixul in borcane de sticla cu capac.
Foloseste mixul uscat de legume si sare ca baza pentru mancaruri, dar mai ales pentru supe.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
"
["cat_name"]=>
string(33) "Retete de dieta vegan sau de post"
["category_nicename"]=>
string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Marieta
Marieta locuieste in Anglia si este pasionata de gatit, mai ales ca are 4 nepotei pe care vrea nu doar sa ii rasfete cu mancaruri gustoase, dar si sa ii educe de mici cu un stil de viata sanatos.
"1. Inlocuiesc pe cat posibil produsele animale cu cele vegetale. Folosesc o varietate mare de fructe, legume, uleiuri, seminte si nuci.
2. Toate preparatele sunt pregatite in casa, chiar si painea, laptele vegetal, iar copiii stiu ca orice se gaseste in magazine, poate fi pregatit acasa, mult mai delicios si sanatos.
3. Implic nepoteii in procesul de preparare si astfel dobandesc abilitati de obtinere a preparatelor, apreciind astfel efortul din spatele fiecarei farfurii." - spune Marieta
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
One Reply to “Vegeta fara monoglutamat de sodiu”