Site Loader
varzari- placinte cu varza
Bunica mea facea in copilarie Poale in brau cu varza murata, erau ca niste Scovergi umplute cu varza si prajite in ulei. Erau delicioase si am ramas cu gandul la ele, insa eu am sa va prezint niste retete mai dietetice si mai rapide.

Ingrediente:

1 galbenuş

2 linguri ulei

10 g drojdie de bere

200 g faina

1/2 kg de varza murata

piper

sare

 

Varzari - Placinte cu varza

Varzari - Placinte cu varza

Mod de preparare placina cu varza:

  1. Dizolva drojdia intr-o canita cu putina apa calduta, adauga 2 linguri de faina si amesteca. Acopera canita si las-o la temperatura camerei timp de 30 min.
  2. Pune faina pe blatul de lucru sub forma unui cuib, in adancitura pune uleiul, galbenusul, sarea, uleiul, drojdia dizolvata si completeaza cu apa calduta (aproximativ o cana).
  3. Amesteca ingredientele pana se obtine o coca si framant-o pana obtii un aluat omogen si elastic. Las-o la dospit la temperatura camerei, acoperita cu un servet, timp de o ora.
  4. Intre timp, taie marunt varza si caleste-o cu putin ulei, intr-o tigaie. (Poti adauga si marar si ceapa)
  5. Dupa o ora de crescut, coca ar trebui sa devina aproape dubla ca volum. Taie coca in 2 si formeaza 2 sfere.
  6. Intinde aluatul cu un sucitor sub forma a 2 foi rotunde ca blatul de pizza.
  7. Unge fiecare blat cu putin ulei si umple pe jumatate cu varza calita. Pliaza blatul in doua, cuprinzand varza la mijloc si apasa cu degetele pe margini pentru a inchide placinta si saruceste usor sa nu iasa varza din ea.
  8. Incinge cuptorul si aseaza varzarile pe tava usa cu ulei, sau tapetata cu faina sau hartie de copt.
  9. Unge placintele cu galbenusul de ou.
  10. Tine tava la cuptor la foc tare, pana se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.

Placinta cu varza

Mod de preparare placinta cu varza rapida:

O alta solutie mult mai simpla este sa folosesti foi de placinta din comert.

  1. Intinde cate 2 foi peste care vei pulveriza foarte putin ulei.
  2. Caleste intr-o tigaie varza si mararul taiate marunt.
  3. Ruleaza placinta ca pe o clatita.
  4. Procedeaza la fel si cu restul foilor si umplutura ramasa.
  5. Aseaza rulourile intr-o tava unsa cu ulei si introdu-o in cuptorul incins.

Tot cu muraturi, dar cu castraveti de data asta, o idee minunata pentru o mancare foarte gustoasa:

Mancare de castraveti cu carne

Mancare de castraveti cu carne la ceaun pe foc de lemne

Summary
Published On
Vezi si alte retete Retete ovo-lacto-vegetariene
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7075 (16) { ["term_id"]=> int(79) ["name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["slug"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(79) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(37) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(79) ["category_count"]=> int(37) ["category_description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["cat_name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["category_nicename"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!