Site Loader

Painea din faina de secara este inclusa in multe diete, mai ales la masa de dimineata. Dar de ce este mai buna decat painea din faina de grau?

Faina din secara contine in primul rand mai putin gluten decat faina de grau.

Secara este o bogata sursa de magneziu. Acest mineral se gaseste in peste 300 de enzime diferite din corpul uman. Unele dintre aceste enzime ajuta la reglarea cantitatii de glucoza (zahar) din sange (glicemie) si secretiei de insulina. Asadar prin consumul moderat de paine cu secara, in loc de cea din faina de grau, ne ferim de diabet si implicit de obezitate.

Paine de secara asigura o senzatie mai indelungata de satietate fata de painea alba.

Ingrediente:

400 g faina de secara

100 g faina integrala de grau

40 g drojdie

20 ml ulei

sare

 

Mod de preparare paine de secara:

  1. Dizolva drojdia intr-o canita cu apa.
  2. Amesteca faina de secara cu drojdia dizolvata, adauga sare si putin cate putin apa  pana devine o coca. Eu am folosit aproximativ o cana de apa.
  3. Pe un blat curat intinde un strat de faina integrala de grau si incepe sa framanti coca incorporand faina.
  4. Pune coca intr-un castron, acopera-l cu o folie de plastic si tine la frigider o jumatate de ora.
  5. Scoate coca crescuta din frigider, mai framant-o un minut. Daca este cazul, mai pune putina faina.
  6. Pune coca in forme, decoreaza cu seminte si introdu in cuptorul incins. Eu am folosit forme de ceramica, asa ca nu am incalzit cuptorul inainte. A stat aproximativ o jumatate de ora la 200 de grade in cuptorul meu.
  7. Verifica cu un betisor interiorul painii. Daca ramane coca pe betisor, mai coace-o un sfert de ora, apoi verifica iar.

Atentie! Painea de secara nu iese la fel de pufoasa si de uscata ca painea din faina de grau.

Feliile de paine vor fi foarte usor umezite. Eu obisnuiesc sa tai painica in felii, in felul acesta se mai usuca cate putin pana o consum.

Paine din faina de secara

 

Chifle pentru burger

Paine neagra cu maia de drojdie

Paine cu malai si faina alba, coapta in vas ceramic

Vezi si alte retete Retete de dieta vegan sau de post
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7070 (16) { ["term_id"]=> int(45) ["name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["slug"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(45) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(91) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(45) ["category_count"]=> int(91) ["category_description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["cat_name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["category_nicename"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

One Reply to “Paine din faina de secara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!