Site Loader

Burger black angus cu chifla low carb, mai sanatos si mai gustos decat un burger de la fast food.

Ingrediente chifla low carb:

3 oua
120 g amestec faina de migdale, in, tarate de psylium
30g faina de bambus
1 pliculet de grojdie granule
10 g seminte de floarea soarelui
7 ml ulei
1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
140ml apa
sare
mac/susan/seminte de floarea soarelui pentru decor

Mod de preparare chifle low carb:

1. Bate ouale cu un tel intr-un castron mai marisor, in care vei adauga si celelalte ingredinte.
2. Adauga sarea, faina, drojdia, uleiul si semintele de floarea soarelui.
3. Pune intr-o lingurita putin bicarbonat si toarna peste el o lingurita de otet de mere. Adauga-l si pe el in amestecul de faina.
4. Fierbe apa si toarn-o fierbinte peste. Amesteca cu o spatula, apoi framanta putin cu mainile.
5. Formeaza chiflele si introdu-le intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul incins. Incalzire sus/jos, 160 de grade, eu le-am tinut vreo 30 de minute dar iti recomand sa le supraveghezi si sa testezi daca s-au copt in interior cu ajutorul unui betisor de lemn.

Pentru a prepara un burger absolut delicios iti recomand urmatorii pasi:
1. In timp ce chiflele sunt la cuptor, poti pune carnea pe grill sau in tigaie. Eu am folosit burgeri black angus low carb cu fibre de bambus si i-am pregatit pe grillul electric. Cel mai sanatos ar fi sa iti prepari acasa chiftelele pt burger.
2. Cand chiflele sunt gata, scoate-le din cuptor si taie-le in 2 felii pentru a-i putea umple cu bunatati.
3. Dupa ce chiftelele s-au facut, pune putin pe grill si partea interioara a jumatatilor de chifle, astfel vor deveni usor crocante si vor fi calde.
4. Aseaza prima jumatate de chifla pe platou, apoi unge-o cu mustar, adauga o frunza de salata, o felie de cascaval, chifla burgerului, castraveti murati, ketchup si la final capacul chiflei.

Pentru ca urmeza halloweenul m-am distrat si eu putin si am decorat burgerii cu coarne de ardei iuti si ochi extraterestrii din masline.

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!