Burger black angus cu chifla low carb, mai sanatos si mai gustos decat un burger de la fast food. Le-am pus burgerilor cornite din ardei iuti pentru a-i servi de Halloween. Au fost foarte apreciati atat pentru aspect cat si pentru gustul foarte bun.
Ingrediente chifla low carb:
3 oua
120 g amestec faina de migdale, in, tarate de psyllium
30g faina de bambus
1 pliculet de grojdie granule
10 g seminte de floarea soarelui
7 ml ulei
1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
140ml apa
sare
mac/susan/seminte de floarea soarelui pentru decor
Mod de preparare chifle low carb:
1. Bate ouale cu un tel intr-un castron mai marisor, in care vei adauga si celelalte ingredinte.
2. Adauga sarea, faina, drojdia, uleiul si semintele de floarea soarelui.
3. Pune intr-o lingurita putin bicarbonat si toarna peste el o lingurita de otet de mere. Adauga-l si pe el in amestecul de faina.
4. Fierbe apa si toarn-o fierbinte peste. Amesteca cu o spatula, apoi framanta putin cu mainile.
5. Formeaza chiflele si introdu-le intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul incins. Incalzire sus/jos, 160 de grade, eu le-am tinut vreo 30 de minute dar iti recomand sa le supraveghezi si sa testezi daca s-au copt in interior cu ajutorul unui betisor de lemn.
Pentru a prepara un burger absolut delicios iti recomand urmatorii pasi:
1. In timp ce chiflele sunt la cuptor, poti pune carnea pe grill sau in tigaie. Eu am folosit burgeri black angus low carb cu fibre de bambus si i-am pregatit pe grillul electric. Cel mai sanatos ar fi sa iti prepari acasa chiftelele pt burger. Uite o reteta aici: https://www.retete-dieta.ro/keto/burgeri-keto/
2. Cand chiflele sunt gata, scoate-le din cuptor si taie-le in 2 felii pentru a-i putea umple cu bunatati.
3. Dupa ce chiftelele s-au facut, pune putin pe grill si partea interioara a jumatatilor de chifle, astfel vor deveni usor crocante si vor fi calde.
4. Aseaza prima jumatate de chifla pe platou, apoi unge-o cu mustar, adauga o frunza de salata, o felie de cascaval, chifla burgerului, castraveti murati, ketchup si la final capacul chiflei.
Pentru ca urmeza halloweenul m-am distrat si eu putin si am decorat burgerii cu coarne de ardei iuti si ochi extraterestrii din masline.