Friganele keto cu feta si praz, un deliciu usor de preparat dar si repede de savurat 😅.
Proiectul initial a fost de a prepara un fel de drob vegetarian asa ca sa va povestesc cum l-am preparat:
Ingrediente:
4 oua
200g ciuperci din conserva
o ceapa rosie
un praz
2 linguri faina keto din bambus si konjac
2 linguri faina de migdale
sare
1/2 pliculet praf de copt
2 linguri de ulei
cascaval ras
Friganele keto cu feta si praz, mod de preparare:
1. Taie ceapa, ciupercile si prazul marunt. Ar fi de preferat sa le calesti.
2. Bate ouale si amesteca-le cu legumele, faina si celelalte ingrediente.
3. Toarna compozitia intr-o tava de chec si introdu in cuptorul incins. Eu am adaugat si cateva seminte de floarea soarelui pe deasupra.
4. Cand drobul vegetarian este gata, il poti scoate din cuptor. Culca-l pe o parte sa isi pastreze forma.
5. Dupa ce s-a mai racit taie-l in felii nu prea subtiri.
Si uite asa a fost gata drobul meu vegetarian. Dar in dimineata urmatoare mi-a mai venit o idee. Din cauza ciupercilor, feliile au ramas usor umede, asa ca am decis sa le prajesc putin in tigaie. Au iesit un fel de friganele, pe care le-am servit cu branza feta si praz proaspat. Delicios!
Pentru ca tot modific si imbunatatesc pe cat pot retetele pe care le postez, vreau sa va arat si o combinatie si mai faina pentru drob. De data aceasta am adaugat si putina sunculita afumata.
- Am calit in putin ulei praz, ciuperci si sunculita.
- Am amestecat 4 oua cu 2 linguri de iaurt cremos, sare, un varf de cutit praf de copt, un varf de cutita guma xantan, 3 linguri de faina de migdale si o mana de cascaval ras.
- Am turnat mixul intr-o forma de chec si am introdus in cuptorul incins.
S-a copt foarte bine si in interior, poate si datorita faptului ca am calit anterior legumele pe foc.