Am placerea sa va prezint o reteta autentica austriaca gatita la mama ei acasa.
Din pacate Kartoffel knodel nu este potrivit pentru dietele low carb sau keto, dar friptura de cerb poate fi consumata si cu alte legume. Sfecla rosie are pe jumatate numarul de carbohidrati ai cartofului, dar nu trebuie consumata prea mult in dieta low carb.
Ingrediente marinata:
1 kg carne de cerb
un morcov
o ceapa rosie
boabe de piper
frunze de dafin
rozmarin
cimbru
o cana de vin rosu
Mod de preparare marinata:
- Rade morcovul, taie marunt ceapa, amesteca cu boabele de piper, frunzele de dafin, rozmarinul, cimbrul si vinul.
- Pune carnea si sosul pentru marinata intr-un vas acoperit, sau o punga vidata, in frigider
- Scoate carnea marinata din frigider, dupa 12 ore.
Ingrediente friptura de cerb cu sos Gravy:
1 kg carne de cerb marinata
1 cana vin rosu
o lingura de faina (pentru dieta keto poti folosi faina de konjac)
Mod de preparare friptura de cerb cu sos Gravy:
- Se unge tava cu putin unt sau ulei, apoi se aseaza carnea si se presara deasupra condimentele.
- Se pun in tava si legumele de la marinata, impreuna cu o cana de apa si jumatate de cana de vin.
- Se introduce tava acoperita in cuptor.
- Cand friptura s-a facut, se scoate din tava. se taie felii si se aseaza pe platou. Legumele se arunca iar sosul ramas se scurge intr-un alt vas.
- Adauga la sos o lingura de faina, o jumatate de cana cu vin si o lingura de unt si tine pe foc pana se evapora alcoolul si mai scade putin sosul.
Acest sos delicios a mers de minune cu galustele de cartofi. Am servit alaturi si o jumatate de para cu dulceata de afine fara zahar.
Daca nu tii dieta low carb atunci te invit sa vezi aici reteta pentru Kartoffel knodel:
Vezi si alte retete Keto
One Reply to “Friptura de cerb cu sos Gravy si dulceata de afine”