Muschi de vita cu sos Worchester cu sos Worchester si Pesto de Leurda, un preparat potrivit pentru masa de Saint Patrick’s Day.
Pe 17 martie, biserica Catolica il sarbatoreste pe Sfantul Patrick, patron al Irlandei si Islandei. Nascut in Britania si vandut apoi ca rob in Irlanda. 6 ani mai tarziu intra in randul clericilor, convertind multi irlandezi la religia crestina. Simbolul sfantului este un trifoi cu trei foi, de care s-a folosit pentru a le explica mai bine doctrina Sfintei Treimi irlandezilor pagani.
Saint Patrick’s day a devenit sarbatoare internationala datorita numarului mare de imigranți irlandezi in SUA. Romanii au adoptat si ei sarbatoarea, fiind un prilej binevenit de a se intalni la o bere.
Se organizeaza carnavaluri, oamenii se imbraca in verde, culoarea specifica Irlandei, se poarta steaguri si palarii cu trifoi, se mananca carne de vita si se bea bere.
Unul dintre preparatele specifice acestei zile este carne de vita „CORNED BEEF” cu varza si morcovi. Tradiția a fost inceput in America de catre irlandezii imigranti, in jurul anilor 1800. Carnea de vita era conservata in sare grunjoasa.
La masa de Saint Patrick’s Day, carnea de vita se serveste cu bucati mari de varza si morcovi intregi preparate la aburi, dar noi am preferat sa servim delicioasa friptura cu sos worchester si sos de leurda, in loc de varza si morcovi.
Ingrediente pentru Muschi de vita cu sos Worchester:
Muschi de vita
ceapa
usturoi
o lingurita de melasa
sare
piper
bere rosie
Mod de preparare Muschi de vita cu sos Worchester:
- Pregateste mai intai marinata. Fierbe 1 l de apa cu sare si apoi ia de pe foc. Carnea de vita folosita de irlandezi era foarte sarata, asa ca nu mai avea nevoie de aceasta etapa.
- In apa fierbinte adauga ceapa, usturoi zdrobit, piper si acopera cu un capac si las-o sa se raceasca.
- Adauga si carnea si berea in oala si tine-o cateva ore la marinat, in frigider.
- Introdu carnea la cuptor cu zeama de la marinata, adauga o lingurita de melasa si acopera cu o folie de aluminiu, sau cu capac special pentru cuptor.
- Gateste timp indelungat la foc mic.
- Fierbe intr-o oala bucati mari de varza si morcovi.
- Aseaza pe platou carnea de vita inconjurata de varza si morcovi.
Sos Worchester:
1 ceapa
3 catei de usturoi
seminte de mustar
sos de soia
melasa
un file de ansoa si putin ulei in care a fost tinut
boabe de piper
tamarin
cuisoare
Mod de preparare:
- Marunteste toate ingredientele in robotul de bucatarie pana devin o pasta.
- Adauga si putina apa pentru ca sosul sa fie mai putin concentrat.
Reteta pentru Pesto de Leurda o gasesti aici.
One Reply to “Muschi de vita cu sos Worchester pentru masa de Saint Patrick’s Day”