Stufat de iepure, un fel de mancare cu carne, la care se pune mult usturoi verde. In general acest fel de mancare se face cu carne de pui, dar poti face stufat si din alte tipuri de carne de pasare, chiar si de porc, iepure etc.
Culmea reteta asta o stiu de la tata, dupa ce a iesit la pensie a inceput sa incerce sa gateasca tot felul de mancaruri din copilaria lui. Cum apare ceapa si usturoiul verde la piata, pam pam apare si stufatul la ai mei in cuptor. De obicei el foloseste carne de pui, dar eu am ales sa incerc un stufat cu carne de iepure.
Gata cu introducerile ca sunt oameni aici pe site care vor sa afle reteta, nu secretele mele de familie :))
Eu am pus multe chestii la stufatul meu, dar crede-ma pe cuvant ca pentru mancarea asta ai nevoie doar de: usturoi verde, suc de rosii si carne. 🙂
Ingrediente:
carne de iepure (sau pui)
3 legaturi de usturoi verde
1 legatura de ceapa verde
o ceapa rosie
suc de rosii
foi de dafin
piper
boia
o lingura de ulei
sare
Mod de preparare stufat de iepure:
1. Taie ceapa rosie cubulete, usturoiul verde si ceapa in fasii si aseaza-le intr-o tava, adauga sos de tomate, o cana cu apa, foi de dafin, sare si piper.
2. Peste patul de usturoi si ceapa aseaza bucatile de carne si baga la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu, sau cu capac special pentru cuptor.
3. Scoate tava din cuptor dupa aproximativ o ora, indeparteaza folia sau capacul, pulverizeaza putin ulei si introdu din nou la cuptor.
4. Cand carnea s-a rumenit frumos, scoate tava din cuptor, scoate foile de dafin si pune in farfurii.
Stufatul merge de minune cu mamaliga!
Vezi si retetele cu carne de iepure la cuptor in oala de lut si iepure prajit la ceaun.