Rateuri culinare gasesti si la case mai mari. Nu incerca sa imi zici ca tie iti ies toate perfect in bucatarie, ca nu te cred!
Sigur ai ars si tu o friptura in cuptor, ti-a dat oala pe-afara, nu ti-a crescut prajitura, ai pus prea multa sare, ai pus prea multa fidea in ciorba, ai lipit o clatita de pereti, ti-a cazut pe jos ultimul ou, ai spart o farfurie, sau ai uitat ceva pe foc.
Daca nu ai reusit, ori ai foarte mult noroc, ori nu calci deloc prin bucatarie si nici nu stii ce pierzi 🤪.
Esecurile astea pot fi extrem de amuzante, daca nu iti chioraie matele desigur. Pentru a evita acest inconvenient te sfatuiesc sa urmezi pasii de mai jos:
1. Asigura-te ca ai mereu un plan de rezerva in cazul in care nu iti iese mancarea. Niscaiva branza, masline si cativa castraveti nu ar strica sa ai mereu in frigider, niste conserve de ton pot fi de asemenea utile.
2. Nu te apuca de chestii complicate cand nu ai timp. O sa te stresezi si cel mai probabil vei esua, in final tot branza o sa mananci 🤣
3. Daca nu ai cuptor cu cronometru, poti folosi alarma de la telefon pentru a nu uita mancarea in cuptor. Daca nu ai setat bine timpul, te poti intoarce la ideea cu branza 🤣.
4. Mananca preventiv niste branza inainte sa te apuci de gatit 🤣!
Nu m-am laudat niciodata cum ca as fi mare specialist in bucatarie, dar dietele pe care le-am tot tinut m-au obligat sa incerc sa devin mai priceputa in ale gatitului si sa imi placa.
Am incercat tot felul de retete si de inovatii prin bucatarie si am avut destule rateuri, dar am invatat de fiecare data ceva nou.
Educata fiind inca de mica sa fiu atenta la risipirea resurselor planetei, m-am straduit mereu sa salvez preparatele nereusite, transformandu-le in altceva. Rezultatele nu au fost intotdeauna extraordinare, dar de cele mai multe ori au devenit comestibile.
Astazi de pilda m-am trezit cu gandul la gauffre. M-am foit, m-am codit, pana la urma m-am urnit sa incerc o reteta keto.
Am pus faina de cocos, stevia, oua, praf de copt si lapte de migdale. Pana aici toate bune si frumoase insa la cantitati am sfeclit-o. Cand inlocuiesti faina de grau cu faina de cocos trebuie sa iei in calcul cateva aspecte: nu este la fel de elastic amestecul, iar cantitatile nu sunt aceleasi. Faina de cocos absoarbe mai mult lichid, asa ca am ajuns sa pun 2 l de lapte in loc de jumatate de litru. Rezultatul in polonic parea satisfacator, dar nu si cel din aparatul de gauffre.
Apai cand am vazut ce minunatii de gauffre mi-am iesit 🤭 M-a luat panica 😲 apoi intrebarea :”unde am gresit oare?” 🤔 apoi supararea 😤 si rusinea 🤫. Dar am hotarat sa ii arat sotului rezultatul si ne-am amuzat amandoi pe cinste 🤣🤣🤣🤣🤣
Mi-am zis sa ma mobilizez si sa mai improvizez putin pe tema asta, sa pun compozitia in forme si sa o bag la cuptor. Am adaugat si cateva afine pe deasupra.
Dupa mai bine de o ora am scos formele. Aratau bine, dar compozitia tot nu era legata. Semana mai degraba cu o budinca de gris nelegata, decat cu un chec.
Ptii…jale, 2 incercari ratate si inca mai am idei. Imi tot zic sa accept infrangerea, dar parca m-am saturat de atata branza 🤣, asa ca mai fac o incercare.
Las compozitia sa se raceasca, o amestec cu unt, bag o migdala in mijloc si o tavalesc bine prin niste nuca pisata. Un fel de bomboane raffaello, pe care le-am bagat in frigider. Dupa jumatate de ora de stat la rece s-au mai intarit si si-au schimbat textura, parca si gustul e mai bun.
Nu va dau reteta pentru ca mai e loc de imbunatatit, dar ma bucur ca am scapat de planul B cu branza. 🤪😎
Daca vrei totusi o reteta de gauffre de dieta gasesti aici:
🤣🤣 Orice ar ieși dăi înainte până merge mâncat
PS: chesse rulzz
Ca bine zici!