Somon cu piure de rosii galbene, ardei gras si morcov, o reteta rapida pentru un preparat sanatos.
Gatind impreuna la cuptor somonul dar si legumele, dupa cum va voi arata mai jos, scurtam timpul in care vom sta in bucatarie si vom obtine un preparat suculent si plin de savoare.
Daca vrei sa fii si mai rapid, poti gati somonul in tigaie, iar cu legumele poti pregati o salata :).
Ingrediente:
file sau medalion de somon proaspat
sare
1 ardei gras alb
1 morcov
2 rosii galbene
2 catei de usturoi
ulei de floarea sorelui
Pentru decor: Ardei rosu, piper si frunze de busuioc
- Presara putina sare si pulverizeaza putin ulei de floarea sorelui peste somon.
- Aseaza legumele curatate si taiate, impreuna cu somonul intr-o tava in cuptor.
- Curata ardeiul, rosiile si usturoiul de coji, apoi mixeaza toate legumele cu ajutorul unui blender, pana vei obtine un piure omogen.
- Aseaza somonul pe un platou si decoreaza cu piureul, frunze de busuioc, piper si fasiute de ardei rosu copt.
Am pregatit legumele pentru sos la cuptor, deoarece mi se par mai gustoase asa, dar se pot pregati si la aburi. O alta varianta este sa fierbem morcovul si ardeiul alb, sa oparim rosiile, iar usturoiul sa il folosim crud. Dupa curatarea cojilor se amesteca toate legumele in blender pana la omogenizare.
Vrei sa stii cum se face supa crema din rosii galbene?
Nimic mai simplu, adauga un strop de apa calda peste sos si vei transforma sosul intr-o supa senzationala!
La masa de pranz poti servi somonul alaturi de o mica portie de paste cu fasiute de somon si parmezan, asezonate cu putin ulei de masline, piper, zeama si putina coaja de lamaie.
Vezi si alte retete Keto
One Reply to “Somon cu piure de rosii galbene, ardei gras si morcov”