Site Loader
parjoale de legume cu sos alb de caju

Marieta ne-a surprins iar cu un platou senzational: parjoale de morcov si telina, servite cu sos alb de caju si capere.

Chiftelele vegane sunt extrem de gustoase si de sanatoase, pregateste-le la cuptor si vei obtine un preparat de dieta perfect. Daca nu consumi lactate, sosul alb din smantana de caju va merge de minune cu parjoalele.

Ingrediente parjoale de morcov si telina:

o telina mai marisoara

4 morcovi

usturoi

ceapa sau praz

sare

180 g pesmet sau malai

2 cartofi fierti / 3 oua pentru cine nu urmeaza o dieta vegan)

Mod de preparare parjoale vegetale:

  1. Da pe razatoare morcovul, si telina, taie marunt ceapa, striveste usturoiul si aseaza-le intr-un castron mai mare.
  2. Adauga sare si pesmet si mixeaza bine impreuna cu cartofii fierti (sau ouale batute)
  3. Formeaza parjoalele si aseaza-le pe o tava cu hartie de copt.
  4. Cand sunt aproape gata poti pulveriza putin ulei de floarea soarelui si le mai tii putin in cuptor sa se rumeneasca.

Am incercat si eu reteta Marietei cu ou:

Dar am incercat si cu cartofi fierti in loc de oua si cu malai in loc de pesmet. Chiftelutele au iesit delicioase:

parjoale cu cartofi
parjoale cu cartofi si malai

 

Tot de la Marieta am aflat si reteta pentru sosul de caju si capere.

Ingrediente sos de caju si capere:

100 g nuci de caju crude

50 ml apa

zeama de la o lamaie

30 ml ulei

sare

capere

ceapa

patrunjel verde

Mod de preparare sos alb:

  1. Pune caju-ul la inmuiat cu o seara inainte.
  2. Intr-un blender mixeaza 3/4 din cantitatea de caju, cu apa, sare, zeama de lamaie.
  3. Adauga treptat si uleiul si restul de caju atat cat este necesar pentru a obtine o consistenta ferma si omogena. Daca ai adaugat totusi prea mult caju si crezi ca este nevoie sa mai subtiezi putin compozitia, mai adauga un strop de apa.
  4. Amesteca maioneza cu caperele, ceapa si patrunjelul taiate marunt.

Parjoalele la cuptor merg de minune cu sosul din maioneza de caju cu capere si patrunjel.

Esti interesat sa descoperi mai multe retete vegan? Iti recomand sa incerci si reteta noastra de falafel cu spaghete de dovlecel.

 

 

Vezi si alte retete Retete de dieta vegan sau de post
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7189 (16) { ["term_id"]=> int(45) ["name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["slug"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(45) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(91) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(45) ["category_count"]=> int(91) ["category_description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["cat_name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["category_nicename"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["category_parent"]=> int(0) } }

Marieta

Marieta locuieste in Anglia si este pasionata de gatit, mai ales ca are 4 nepotei pe care vrea nu doar sa ii rasfete cu mancaruri gustoase, dar si sa ii educe de mici cu un stil de viata sanatos. 

"1. Inlocuiesc pe cat posibil produsele animale cu cele vegetale. Folosesc o varietate mare de fructe, legume, uleiuri, seminte si nuci.

2. Toate preparatele sunt pregatite in casa, chiar si painea, laptele vegetal, iar copiii stiu ca orice se gaseste in magazine, poate fi pregatit acasa, mult mai delicios si sanatos.

3. Implic nepoteii in procesul de preparare si astfel dobandesc abilitati de obtinere a preparatelor, apreciind astfel efortul din spatele fiecarei farfurii." - spune Marieta

2 Replies to “Parjoale de morcov si telina, cu sos alb de caju si capere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!