Parjoale de morcov si telina, cu sos alb de caju si capere
Marieta ne-a surprins iar cu un platou senzational: parjoale de morcov si telina, servite cu sos alb de caju si capere.
Chiftelele vegane sunt extrem de gustoase si de sanatoase, pregateste-le la cuptor si vei obtine un preparat de dieta perfect. Daca nu consumi lactate, sosul alb din smantana de caju va merge de minune cu parjoalele.
Ingrediente parjoale de morcov si telina:
o telina mai marisoara
4 morcovi
usturoi
ceapa sau praz
sare
180 g pesmet sau malai
2 cartofi fierti / 3 oua pentru cine nu urmeaza o dieta vegan)
Mod de preparare parjoale vegetale:
Da pe razatoare morcovul, si telina, taie marunt ceapa, striveste usturoiul si aseaza-le intr-un castron mai mare.
Adauga sare si pesmet si mixeaza bine impreuna cu cartofii fierti (sau ouale batute)
Formeaza parjoalele si aseaza-le pe o tava cu hartie de copt.
Cand sunt aproape gata poti pulveriza putin ulei de floarea soarelui si le mai tii putin in cuptor sa se rumeneasca.
Am incercat si eu reteta Marietei cu ou:
Dar am incercat si cu cartofi fierti in loc de oua si cu malai in loc de pesmet. Chiftelutele au iesit delicioase:
Tot de la Marieta am aflat si reteta pentru sosul de caju si capere.
Ingrediente sos de caju si capere:
100 g nuci de caju crude
50 ml apa
zeama de la o lamaie
30 ml ulei
sare
capere
ceapa
patrunjel verde
Mod de preparare sos alb:
Pune caju-ul la inmuiat cu o seara inainte.
Intr-un blender mixeaza 3/4 din cantitatea de caju, cu apa, sare, zeama de lamaie.
Adauga treptat si uleiul si restul de caju atat cat este necesar pentru a obtine o consistenta ferma si omogena. Daca ai adaugat totusi prea mult caju si crezi ca este nevoie sa mai subtiezi putin compozitia, mai adauga un strop de apa.
Amesteca maioneza cu caperele, ceapa si patrunjelul taiate marunt.
Parjoalele la cuptor merg de minune cu sosul din maioneza de caju cu capere si patrunjel.
Esti interesat sa descoperi mai multe retete vegan? Iti recomand sa incerci si reteta noastra de falafel cu spaghete de dovlecel.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
"
["cat_name"]=>
string(33) "Retete de dieta vegan sau de post"
["category_nicename"]=>
string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Marieta
Marieta locuieste in Anglia si este pasionata de gatit, mai ales ca are 4 nepotei pe care vrea nu doar sa ii rasfete cu mancaruri gustoase, dar si sa ii educe de mici cu un stil de viata sanatos.
"1. Inlocuiesc pe cat posibil produsele animale cu cele vegetale. Folosesc o varietate mare de fructe, legume, uleiuri, seminte si nuci.
2. Toate preparatele sunt pregatite in casa, chiar si painea, laptele vegetal, iar copiii stiu ca orice se gaseste in magazine, poate fi pregatit acasa, mult mai delicios si sanatos.
3. Implic nepoteii in procesul de preparare si astfel dobandesc abilitati de obtinere a preparatelor, apreciind astfel efortul din spatele fiecarei farfurii." - spune Marieta
2 Replies to “Parjoale de morcov si telina, cu sos alb de caju si capere”
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
2 Replies to “Parjoale de morcov si telina, cu sos alb de caju si capere”