Halloumi cu nuci si merisoare, o gustare dulce-acrisor-sarata delicioasa!
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, foarte populara si in multe alte tari.
Halloumi este un tip de branza, obtinuta din lapte de oaie si capra, unele sortimente pot contine si lapte de vaca. Aceasta branza este foarte asemanatoare la gust si textura cu mozzarella.
Datorita texturii si duritatii ei, nu se topeste la fel de repede ca branzeturile obisnuite.
Ingrediente:
branza Halloumi
ulei
nuci
merisoare uscate
Mod de preparare Halloumi cu nuci si merisoare:
Taie branza in felii de grosimea unui deget.
Unge feliile de branza Halloumi cu putin ulei
Pregateste o tigaie, pune-o pe foc si cand s-a incins pune feliile de branza si rumeneste-le cu grija pe ambele parti. Tine cam 50 de secunde pe fiecare parte. Halloumi nu se topeste la temperaturi mari, asa ca poate fi preparata in tigaie, la cuptor, sau chiar si pe gratar.
Scoate feliile de Halloumi pe farfurii si decoreaza cu nuci si fructe uscate. O sa te surprinda placut branza sarata, aroma nucilor si dulcele-acrisor al merisoarelor.
Daca nu esti un fan al amestecurilor sarat-duce, poti servi feliile de Halloumi cu busuioc si alte ierburi aromatice, cu ulei de masline, alaturi de salate usoare de vara.
Halloumi este o specialitate servita si in Grecia, asadar iti recomand sa incerci si in combinatie cu kritharaki.
array(1) {
[0]=>
object(WP_Term)#7080 (16) {
["term_id"]=>
int(79)
["name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["slug"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["term_group"]=>
int(0)
["term_taxonomy_id"]=>
int(79)
["taxonomy"]=>
string(8) "category"
["description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["parent"]=>
int(0)
["count"]=>
int(36)
["filter"]=>
string(3) "raw"
["cat_ID"]=>
int(79)
["category_count"]=>
int(36)
["category_description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["cat_name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["category_nicename"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Ana Maria
"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.