Site Loader
Halloumi cu nuci si merisoare

Halloumi cu nuci si merisoare, o gustare dulce-acrisor-sarata delicioasa!

Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, foarte populara si in multe alte tari.

Halloumi este un tip de branza, obtinuta din lapte de oaie si capra, unele sortimente pot contine si lapte de vaca. Aceasta branza este foarte asemanatoare la gust si textura cu mozzarella.

Datorita texturii si duritatii ei, nu se topeste la fel de repede ca branzeturile obisnuite.

Ingrediente:

branza Halloumi

ulei

nuci

merisoare uscate

 

Mod de preparare Halloumi cu nuci si merisoare:

  1. Taie branza in felii de grosimea unui deget.
  2. Unge feliile de branza Halloumi cu putin ulei
  3. Pregateste o tigaie, pune-o pe foc si cand s-a incins pune feliile de branza si rumeneste-le cu grija pe ambele parti. Tine cam 50 de secunde pe fiecare parte. Halloumi nu se topeste la temperaturi mari, asa ca poate fi preparata in tigaie, la cuptor, sau chiar si pe gratar.
  4. Scoate feliile de Halloumi pe farfurii si decoreaza cu nuci si fructe uscate. O sa te surprinda placut branza sarata, aroma nucilor si dulcele-acrisor al merisoarelor.


Daca nu esti un fan al amestecurilor sarat-duce, poti servi feliile de Halloumi cu busuioc si alte ierburi aromatice, cu ulei de masline, alaturi de salate usoare de vara.

Halloumi este o specialitate servita si in Grecia, asadar iti recomand sa incerci si in combinatie cu kritharaki.

Vezi reteta aici:

http://www.retete-dieta.ro/vegan-si-vegetarian/giouvetsi-cu-kritharaki-si-pleurotu-o-reteta-vegan-greceasca/

Este o reteta delicioasa, dar ai mare grija la cantitatea consumata. Halloumi are grasime multa, aproximativ 45%.

 

Vezi si reteta noastra pentru burger vegetarian cu vanata si branza pe gratar:

Burger vegetarian fara chifla

Summary
recipe image
Recipe Name
Halloumi cu nuci si merisoare
Author Name
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Vezi si alte retete Retete ovo-lacto-vegetariene
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7080 (16) { ["term_id"]=> int(79) ["name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["slug"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(79) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(36) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(79) ["category_count"]=> int(36) ["category_description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["cat_name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["category_nicename"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!