Cea mai mare distractie pentru noi cand mergem la munte este sa pregatim carne si legume la disc pe foc de lemne. Mancarea se prepara usor si este extrem de gustoasa.
Discul pe care l-am folosit noi avea 3 picioare de sprijin ce puteau fi pozitionate direct pe pamant, dar noi ne-am folosit de maner pentru a-l suspenda deasupra focului. La inceput am pus mai multe lemne pentru ca focul sa fie puternic si sa putem arde discul.
Se unge discul metalic cu ulei si se lasa sa se incinga, se curata apoi cu o perie speciala. Noi l-am si spalat apoi, mai ales ca era la prima utilizare, apoi l-am pus din nou pe foc.
Cand discul este incins se aseaza pe acesta bucatile de carne si legumele taiate felii.
Carne si legume la disc pe foc de lemne
Ingrediente:
ciuperci Pleurotus in sos de usturoi
morcovi taiati pe lungime in jumatati
vinete taiate felii
dovlecei taiati felii
coaste si alte carnuri marinate
carne de pui
In mijlocul discului de pot prepara catofi prajiti. Stim ca nu sunt pentru dieta, dar noi am gustat doar putin. Se pune ulei in mijlocul discului, iar cand acesta este incins se pot pune cartofii.
Reteta pentru marinata o gasiti aici.
Dupa ce ati terminat de gatit, indepartati discul de pe foc, curatati-l cu peria si apoi spalati-l. Astfel va fi pregatit pentru data viitoare cand veti gati la disc.
In asa bucatarie sa tot pregatesti mancaruri….
Va las aici si cateva poze din excursia noastra in natura.