Cheesecake keto cu dovleac, sau pandispan low carb cu crema de branza si dovleac calit. Am descoperit de curand cat de mult imi place dovleacul si desi puteam sa il pregatesc doar la cuptor cu cateva nuci, am preferat sa fac ceva mai elaborat pentru sarbatorile de iarna. Am experimentat din nou cu albusurile de ou si bag de seama ca iese de fiecare data ceva asemanator cu un pandispan clasic, mai dens sau mai umflat in functie de cantitatea de faina pe care o adaug.
Ingrediente Cheesecake keto cu dovleac:
600g dovleac
200g faina de migdale
150g unt
1/2 pliculet praf de copt
500g albusuri de ou
Esenta de vanilie
esenta de lamaie (sau coaja de lamaie rasa)
indulcitor Stevia
branza de vaci sau urda
o lingurita ulei de cocos
200g nuci maruntite
Mod de preparare:
1. Da dovleacul prin razatoare, sau marunteste-l cu un robot de bucatarie. Imparte apoi cantitatea in 2 parti egale.
2. Bate albusurile cu indulcitorul stevia. Eu am folosit doar 3 pliculete de 1g, dar daca vrei sa fie un dulce serios, va trebui sa adaugi mai mult. Depinde si de tipul indulcitorului, am observat ca cel la pliculete de cate 1 g este mai dulce decat cel pudra de la borcan. Exista si indulcitor lichid, dar eu nu am experimentat inca.
2. Amesteca o jumatate din cantitatea de dovleac cu faina, praful de copt, untul la temperatura camerei, 100g de nuci, esentele si albusurile batute cu stevia.
3. Pune compozitia intr-o tava, de preferat rotunda si introdu-o in cuptorul incins.
4. Cand blatul este rumenit, verifica cu un betisor daca este si copt in profunzime, apoi scoate-l si lasa-l la racit.
5. Amesteca branza de vaci cu inca 4 pliculete de 1 g de indulcitor stevia si intinde un strat peste blatul racit.
6. Caleste dovleacul ramas intr-o tigaie cu o lingurita ulei de cocos, lasa-l sa se raceasca, apoi decoreaza cu el.
7. Coace nucile ramase si dupa ce s-au racit presara-le peste cheesecake.
Daca nu esti adeptul dietelor keto sau low carb dar doresti sa pregatesti un dulce sanatos iti recomand reteta mea de placinta de dovleac cu mar. pentru aceasta reteta am folosit 3 tipuri de faina, faina de grau alba, faina de grau integrala si faina de secara.
