Rulada keto cu carne tocata si branza cheddar, o reteta pentru cei ce vor sa consume putini carbohidrati.
Am umplut niste zucchini rotunzi cu carne tocata si ce mi-am zis, doar nu arunc miezul dovlecelului, asa ca impreuna cu carnea tocata ramasa si vreo 4 feluri de faina mi-a iesit minunatia de rulada de mai jos.
Sa va arat insa mai intai zucchini umpluti cu carne.
Ingrediente blat pentru rulada keto cu carne:
8 linguri de ketomix (amestec faina de bambus, faina de konjac si tarate de psyllium)
3-4 linguri de ulei sau unt
2 oua
1/2 praf de copt
1 dovlecel mic/zucchini
Ingrediente umplutura:
300g de carne tocata amestec vita-porc + 1 ou
piper, sare si ce iti mai place
o ceapa
Mod de preparare:
1. Taie cubulete ceapa si caleste-o intr-o tigaie, adauga apoi si carnea cu oul si condimentele.
2. Pune dovlecelul in blender si adauga apoi toate celelalte ingrediente pentru blat. Formeaza o bila din coca rezultata.
3. Intinde bila pe o hartie de copt, cu ajutorul unui sucitor, ca in imagini. Metoda asta e alta inventie proprie, se aplica pentru orice aluat greu de intins.
4. Peste foaia de blat adauga carnea si feliutele de cheddar. Eu nu am mai calit carnea cu ceapa, merge si asa, dar in cazul asta trebuie sa dai focul mic si sa astepti mai mult pana se coace. Recomand sa o calesti mai intai.
5. Ruleaza foaia de blat si umplutura, tot cu ajutorul foii de copt, apoi introdu in cuptorul incins.
Daca nu urmezi dieta keto sau low carb iti recomand reteta rapida a lui Razvan pentru tarta cu carne de vita.
Vezi si alte retete Keto