Paste low carb sau keto – pareri personale scrise in urma testarii diverselor produse.
Am aflat de curand ca acest tip de aliment este periculos pentru organismul uman, parerile sunt impartite si din pacate nu am cunostinte medicale pentru a decide daca este bine sau nu sa mai consum taietei din konjac. Decizia mea dupa ce am citit articolele, este sa nu mai consum acest aliment!
https://www.medicinenet.com/why_is_konjac_root_banned_in_australia/article.htm
https://www.thefocus.news/food-and-drink/konjac-noodles-banned/
Din capul locului iti spun ca nu au acelasi gust cu pastele din grau si sunt putin “inecacioase”, uneori fiind util si un pahar de apa langa.
Desi incerc sa consum cat mai putini carbohidrati de aproximativ 7 luni, nu am simtit prea des nevoia de a consuma paste sau paine. Dar nu stii niciodata cand te napadesc poftele asa ca e bine sa stii ce alternative ai, ca sa nu fi nevoit sa mananci la intamplare orice din supermarket.
Pastele low carb au inceput sa se gaseasca mai peste tot, trebuie doar sa le cauti. Eu am gasit la Mega Image, Auchan si Emag.
Toate pastele low carb pe care le-am incercat pana acum au un ambalaj de carton. In interiorul cutiutei vei gasi noodlesii vidati intr-o punguta cu lichid. Unele sortimente necesita clatire, altele nu. Trebuie sa ii fierbi sau calesti cateva minute. Pana acum am observat ca cele ce necesita clatire au un miros specific, care pe mine nu prea ma multumeste.
Paste low carb sau keto – pareri
1. Better than Noodles, fara clatire.
Eu i-am calit cu putin ulei intr-o tigaie vreo 4 minute. Am pregatit separat cateva bucatele de carne cu un sos cu ceapa calita si suc de rosii.
Acesti noodles contin faina de konjac si tapioca. Tapioca nu prea este recomandata la keto deoarece are un continut mare de carbohidrati, dar produsul per total contine 9g de carbohidrati/100g. Am impartit un pachetel in 2 portii si a fost mai mult decat suficient, eu am mancat in jur de 80g.
2. Tagliatelle Better than Pasta, necesita clatire.
Pachetul contine tagliatelele in lichid vidate in punga. Mie mi s-a parut ciudat gustul, sotul nu a avut nimic de obiectat insa. Din punct de vedere al pregatirii, aceste paste trebuie clatite si apoi fierte, sau calite cateva minute. Aceste paste contin faina de konjac si fibre din ovaz, pe ambalaj scrie ca nu contin carbohidrati.
Le-am servit cu un sos alb de crema Philadelphia, branza de vaci si condimente. Nu au fost rele, dar am simtit un gust subtil pe care nu l-am gasit la noodlesii de mai sus.
3. Slim noodles.
I-am clatit si fiert 3 minute conform instructiunilor de pe cutie si nu au fost rai deloc. Am pregatit separat ciuperci la wok cu ceapa, usturoi, piper si ceapa verde. Am impartit cantitatea de noodlesi din cutie in 2 si au rezultat 2 portii satioase de paste.
4. Slim pasta Fettucine.
La deschiderea pungii am simtit imediat mirosul ciudat. Le-am clatit bine conform instructiunilor si mirosul a disparut. Nu am avut timp de sosuri, asa ca le-am imprietenit cu branza feta si iaurt cremos. S-a simtit putin gustul specific, dar au fost ok. Tot punctul 1 ramane campion deocamdata.
5. Better than pasta spaghetti
Au fost super bune, dar am imbunatatit modul de preparare.
Am spatat pastele in zeci de ape, pana nu am mai simtit pic de miros, apoi le-am fiert in apa cu sare. Am amestecat pastele cu ciupercile, ceapa si usturoiul deja calite. Am mai tinut putin pe foc sa se intrepatrunda aromele si am adaugat condimente.
Daca incerci sa reduci numarul de carbohidrati din dieta ta iti recomand si articolul despre tipurile de faina keto: https://www.retete-dieta.ro/blog/tipuri-de-faina-low-carb/