Daca dieta ta iti permite sa consumi si produse de panificatie cu faina de grau, este fara doar si poate mai sanatos sa iti pregatesti singur acasa painea.
Avem reteta de mai jos de la Chef Mihai Agalopol, eu zic ca pozele sunt fiarte convingatoare si dupa spusele lui si gustul este extraordinar de bun.
Ingrediente paine de casa:
Faina 650 de grame
Drojdie un cub de 50 de g
Apa cam cat intra calduta 40de grade
Zahar o lingurita
Mod de preparare:
1. Se amesteca toate si cand devine lipicioasa se adauga sarea.
2. Se dospeste 1 ora apoi se impatureste de cateva ori si se mai lasa 30 de min. Apoi se impatureste si se da forma de paine si se cresteaza.
3. Se mai lasa pe tava sa creasca inainte sa intre la cuptor
4. Cuptor incins 230 de grade cu o tava cu apa cub el
5. Dupa 15 min se baga painea si se lasa la 230 de grade cu apa in tava sa faca abur 20 de minute.
6. Se scoate apa si se mai lasa 20 de min sa se rumeneasca. Apoi se scoate pe un gratar si se lasa descoperita sa se raceasca bine.