Site Loader

Daca dieta ta iti permite sa consumi si produse de panificatie cu faina de grau, este fara doar si poate mai sanatos sa iti pregatesti singur acasa painea.

Avem reteta de mai jos de la Chef Mihai Agalopol, eu zic ca pozele sunt fiarte convingatoare si dupa spusele lui si gustul este extraordinar de bun.

Ingrediente paine de casa:

Faina 650 de grame
Drojdie un cub de 50 de g
Apa cam cat intra calduta 40de grade
Zahar o lingurita

 

Mod de preparare:

1. Se amesteca toate si cand devine lipicioasa se adauga sarea.

2. Se dospeste 1 ora apoi se impatureste de cateva ori si se mai lasa 30 de min. Apoi se impatureste si se da forma de paine si se cresteaza.

3. Se mai lasa pe tava sa creasca inainte sa intre la cuptor

4. Cuptor incins 230 de grade cu o tava cu apa cub el

5. Dupa 15 min se baga painea si se lasa la 230 de grade cu apa in tava sa faca abur 20 de minute.

6. Se scoate apa si se mai lasa 20 de min sa se rumeneasca. Apoi se scoate pe un gratar si se lasa descoperita sa se raceasca bine.

Paine de casa

Mihai

Mihai este un exemplu demn de urmat pentru oricine doreste un stil de viata sanatos. A reusit sa slabeasca 30 kg si sa se mentina (nu va mint!), nu urmeaza neaparat un regim disociat, dar mananca sanatos si a devenit sportiv de performanta. Desi cea mai mare parte a preparatelor sunt pregatite de el, are ajutoare de nadejde in sotia sa, Mihaela si in fiul sau de 5 ani, Damian. Regulile lui sunt:

"1. Nu imi refuz preparatele preferate, chiar daca au un continut caloric mai mare, dar am grija intotdeauna sa compensez cu activitati sportive.

2.  Cea mai mare parte a meniurilor familiei mele sunt pregatite in casa."- spune Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!