Site Loader

Informare: parerile din acest articol imi apartin, sunt sincere si formate dupa ce am incercat mai multe produse de pe piata. Nu sunt platita sa fac reclama niciunuia dintre produsele de mai jos!

Daca esti incepator in ale dietei Keto sau Low carb, o sa te avertizez de pe acum ca preturile acestor tipuri de faina sunt mult mai mari fata de faina de grau sau porumb si modul in care se mixeaza in aluaturi este foarte diferit. Foile se intind mai greu, iar chiflele cresc mai putin.

Cu toate astea eu sunt super multumita de acesti inlocuitori, iar gusturile mi s-au mai schimbat. Tinand cont de faptul ca nu mananc nici paine nici prajituri in fiecare zi si ca totusi cantitatea consumata conteaza enorm, factorul financiar nu mai este la fel de grav.

1. Faina de migdale

Am incercat 2 tipuri pana acum: Faina din migdale intregi maruntite, care nu prea m-a multumit, mai ales din cauza culorii si Faina din migdale fara coaja, am gasit inclusiv la Lidl.

Folosesc des faina de migdale simpla sau in amestec cu alte tipuri de faina, mai ales atunci cand pregatesc prajituri si torturi, low carb, desigur.

Iata si cateva retete:

Tort keto cu gutui si crema de zahar ars

Gogosi keto

Cheesecake keto cu dovleac

2. Faina de cocos

Cu faina de cocos se lucreaza putin mai greu decat cu cea de migdale, deoarece nu se incheaga mai deloc fara un liant. Eu am folosit-o intotdeauna in amestec cu faina de migdale.

Am cumparat aceasta faina de cocos din Auchan.

 

Clatite keto

3. Faina de Konjac

Konjac este un arbore asiatic. Faina de konjac se obtine prin macinarea radacinii acestui arbore. Este foarte slab caloric si nu contine gluten. Absoarbe foarte multa apa, dand senzatia de satietate, dar scade si glicemia si colesterolul.

Nu am cumparat inca separat, ci am folosit doar in mixuri, dar intentionez sa exersez si cu acest tip de faina pe viitor.

4. Mixuri de faina

Ketomix pentru chifle. Reteta de pe punga recomanda ca ingrediente: faina ketomix, oua, apa calda, ulei si drojdie.

Ma declar multumita de rezultat, chiar daca chiflele mele nu au crescut ca cele de pe ambalaj. Insa gustul nu m-a dat pe spate.

5. Bineinteles ca nu m-am limitat la reteta de pe ambalaj si am creat si eu o reteta. Am fost mult mai multumita de rezultat. Am inlocuit drojdia cu un varf de cutit de praf de copt, si am mai adaugat 2 linguri de Ketomix universal si cateva seminte de in.


Am decorat cu mac si seminte de floarea soarelui.

Au iesit cele mai bune chifle low carb de pana acum.

6. Ketomix pentru pizza

Rezultatul este foarte bun. Acest ketomix contine fibre de bambus, faina de psylium, faina de konjac, faina de in, izolat proteic din zer. Bineinteles ca poti opta sa cumperi ingredientele separat si sa iti creezi singur propriul mix pentru pizza. Pentru mine, acesta este noul obiectiv.

 Am incercat pizza si cu ketomix universal si mi-a placut si varianta aceasta foarte mult. Este insa destul de greu sa intinzi foaia pentru pizza, se lipeste, se rupe, este total diferita de foaia preparata cu faina de grau. Mie mi-a venit ideea sa folosesc o foaie de copt pentru a o modela cu sucitorul si mereu procedez la fel. Iti recomand cu drag sa incerci.

Bineinteles ca exista si solutii mai simple si probabil mai ieftine (nu am facut un calcul exact).Am preparat  o pizza absolut delicioasa si fara mixuri de faina, ci doar cu un singur tip de faina low carb. Vezi reteta in linkul de mai jos:

Pizza keto

Atat in mixurile pentru pizza, cat si in cele de chifle, am mai adaugat uneori si mixuri de tarate de psyllium si seminte de in si chia.

7. Ketomix pentru waffle

Cu gauffre stiti ca am mai experimentat si am esuat. Cu ketomixul asta nu dai gres, asta e sigur. Fac din an in paste waffe asa ca nu am sa-mi bat capul sa descopar o alta reteta, momentan asta ma multumeste. Contine faina de cocos, fibre de bambus, tarate de psylium si guma guar.

Banuiesc ca guma guar este elementul cheie fara de care nu iese compozitia cum trebuie. Actioneaza ca un liant pentru fainurile astea low carb. Am luat separat si un pliculet de guma xantan, cu care intentionez sa fac budinca.

Am folosit mixul pentru gauffre si la pandispan si a iesit foarte ok.

Insa mult mai bun mi s-a parut pandispanul din reteta de mai jos. Am folosit doar un singur tip de faina, de migdale!

Cheesecake keto cu dovleac

In concluzie: ketomixurile sunt foarte bune, mai ales atunci cand te grabesti si vrei o reteta sigura, insa se pot reinventa foarte multe retete de panificatie clasice si doar cu faina de migdale, cocos, si/konjac.

 

Ana Maria

"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!