Site Loader
Ciorba ucraineana cu sfecla rosie

Am tot auzit de ciorba ucraineana cu sfecla rosie dar nu am avut ocazia sa mananc pana acum.
Aveam deja sfecla rosie si varza in frigider, iar pentru reteta am apelat la prietenul nostru Andrei Pogorelet, originar din Ucraina. Ii multumesc pe aceasta cale ca a avut rabdare sa imi transmita pas cu pas reteta de ciorba cu sfecla rosie ca la mama ei (si a lui 😊) acasa.

Ingrediente:

3 cartofi

o jumatate de varza

2 morcovi

1 sfecla rosie mare

2 cepe

1 ardei rosu (eu am folosit o lingurita de pasta de ardei iute)

fasole rosie

1/2 kg suc de rosii

1 lingurita de zahar (eu am folosit melasa)

verdeata: patrunjel, marar, ceapa verde, usturoi verde

smantana / iaurt

 

Mod de preparare Ciorba ucraineana cu sfecla rosie:

  1. Fierbe fasolea, sau poti folosi de la conserva.
  2. Taie ceapa marunt si da prin razatoare: cartofii, varza, morcoii, cartofii, ardeiul, sfecla rosie. Eu am folosit un robot de bucatarie pentru a marunti legumele.
  3. Intr-o oala pune la fiert in apa cu sare, cartofii si varza.
  4. Intr-o tigaie cu ulei caleste bine ceapa, adauga apoi morcovii, sfecla si ardeiul rosu.
  5. Caleste-le bine, adauga si sucul de rosii.
  6. Toarna legumele calite din tigaie, in oala, peste cartofii si varza aflate la fiert.
  7. Adauga si o lingurita de zahar in oala. Eu am folosit melasa de zahar, este mult mai sanatoasa fata de zaharul rafinat.
  8. Adauga in oala si fasolea fiarta deja si mai lasa sa se fiarba bine totul si sa se intrepatrunda aromele.
  9. Taie marunt verdeata si pune-o in oala cand ciorba este aproape gata, sau daca vrei sa isi pastreze prospetimea, pune-le direct in farfurie atunci cand servesti ciorba.
  10. Aceasta ciorba se serveste cu bruschete cu usturoi si cu smantana. Eu am folosit iaurt cremos cu 2% grasime.

Ciorba ucraineana cu sfecla rosie

melasa si pasta de ardei iute

 

Ciorba ucraineana cu sfecla rosie

Ciorba ucraineana cu sfecla rosie

Ciorba ucraineana cu sfecla rosie

Pentru bruschete am pisat in mojar usturoi cu sare, am amestecat cu cimbru si ulei, apoi am uns feliutele de paine si le-am introdus intr-o tava in cuptorul incins.

Vezi si alte retete Retete de dieta vegan sau de post
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7233 (16) { ["term_id"]=> int(45) ["name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["slug"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(45) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(91) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(45) ["category_count"]=> int(91) ["category_description"]=> string(1836) "

Retete de dieta vegan sau de post,

retete simple si sanatoase.

Retete de dieta vegan sau de post pentru cei ce nu consuma produse de origine animala: carne, oua, lactate si miere.

Retetele de dieta vegan sau de post sunt potrivite pentru periodele in care crestinii ortodocsi tin post.

Ce inseamna vegan? Afla citind articolul nostru http://www.retete-dieta.ro/blog/stil-de-viata-vegan/

Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.

Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?

Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.

Vezi si retetele noastre ovo-lacto-vegetariene: http://www.retete-dieta.ro/retete-ovo-lacto-vegetariene/

" ["cat_name"]=> string(33) "Retete de dieta vegan sau de post" ["category_nicename"]=> string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post" ["category_parent"]=> int(0) } }

Andrei Pogorelet

Andrei obisnuieste sa pregateasca acasa preparate cu care a fost invatat din copilarie in Ucraina, tara sa de origine, dar ii place si sa calatoreasca si sa descopere mancaruri noi.  "Eu de fapt gatesc inspirandu-ma din 4 bucatarii: ruseasca, ucraineana, ungureasca si romaneasca." -  spune Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!