Site Loader
chec aperitiv cu faina de secara

Chec aperitiv mai slab și nu prea… Avem rețeta de mai jos de la stimabilul domn Emil Boboescu, care în stilul milităresc caracteristic ne-a descris cu umor, modul in care a fost creat checul său aperitiv.

Chiar dacă rețeta originală nu este tocmai de dietă, o putem adapta renunțând la carne și micșorând cantitatea de brânzeturi. Retetea contine la baza: oua, faina de secara si legume, daca ne limitam la acestea vom obtine un chec dietetic.

Ingrediente:

5 oua

130 g faina de secara

2 linguri amidon

un plic praf de copt

o cana de branza rasa

2 ardei capia

2 cepe mici

cateva masline

o legatura de patrunjel

2 ciuperci mai mari

sare

mac

cimbru

busuioc

 

„Pentru a face un chec aperitiv într-o tavă rotundă, cu margini detașabile sau într-o cratiță veche, ca pe vremuri (de dimensiune mica-medie) trebuie întâi tava sau cratița respectivă în care punem hârtie de copt in care scăpăm o felie nici prea prea, nici foarte foarte de unt. Ca să se ungă mai bine, tava poate sta lângă cuptor sau aragaz să se înmoaie untul.

Mod de preparare chec aperitiv cu faina de secara:

1. Într-un castron mai sănătos spargem vreo 5 ouă pe care le frecăm până le găsesc dracii cu mixerul electric, manual sau, dacă suntem comozi, cu robotul de bucătărie.

2.  Când ouăle au făcut spume la gură, punem în același castron sănătos o jumatate de cană de făină de secară și 2 linguri de amidon, asta dacă vrem s-o facem mai slabă, dacă nu, putem scăpa doar o cană de făină, fie ea și albă… dacă e albă totuși, un, plic de praf de copt nu strică… Și iar îi dăm bătaie.

3. Când s-a omogenizat cu sănătate, într-o doară, aruncăm peste compoziția noastră o cană de brânză rasă pe răzătoarea mare.

4. Dacă cu baza am terminat-o acum trecem la compoziție, unde fantezia poate să alerge liberă pe câmpiile patriei. Don’ sergent artelnic de companie ne învață să ar fi bine sa aruncăm și o mânuță fină de damă, de cașcaval ras, dar nu e obligatoriu. Și iar îi dăm bătaie…

5. Pentru partea fi-broasă, vreo doi ardei căpiați sau unul mai gras, vreo doua cepe, o mână de măsline, o legătură de pătrunjel și vreo doua ciuperci mai mari sau mai multe mai mici. Toate se toacă ad-manum și se pun una peste alta în compoziție.

6. Toată compoziția se amestecă, fie la mână, fie la mixer, dacă rezistă, și se aruncă un pic de sare, dacă nu era brânza sărată, doua picuri de mac, cimbru și busuioc, după gust, sau ce altă verdeață ne face plăcere. Toată această poveste se varsă în tava sau oala pregătită dinainte și se aruncă la cuptorul aprins la foc iute.

7. Se lasă cam 20 minute să se rumenească zdravăn și se mai și probează cu scobitoarea. Când e rumenă in obraji iar pe scobitoare nu rămâne nimic, se scoate, se lasă un pic să se odihnească și apoi se taie. Se poate consuma cald sau rece.

Vă ordon: poftă bună!”

 

Vezi si alte retete Retete ovo-lacto-vegetariene
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7195 (16) { ["term_id"]=> int(79) ["name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["slug"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(79) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(36) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(79) ["category_count"]=> int(36) ["category_description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["cat_name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["category_nicename"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["category_parent"]=> int(0) } }

boboescu emil

Istoric militar și al transporturilor feroviare, cu aplecare către uniforme, drapele și decorații, muzeograf al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, președinte al Asociației „Tradiții Ostășești”, bon vivant, bonom și mâncău de lucruri fine.

One Reply to “Chec aperitiv cu faina de secara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!