Frittata cu vinete se pregateste foarte usor. Imi place la nebunie felul in care se umfla in cuptor amestecul de branza de vaci cu ou, gustul este pe masura. Am experimentat diverse combinatii cu legume, iar vinetele au iesit castigatoare. Asadar va prezint mai jos reteta mea de frittata cu vinete.
Ingrediente frittata cu vinete:
Oua
Branza de vaci
Vinete taiate rondele
Ulei
sare
Mod de preparare fritatta cu vinete:
Unge tava cu ulei
Taie vinetele rondele si aseza-le in tava
Bate ouale cu un tel, adauga apoi si branza de vaci si sarea si mizeaza bine. Poti adauga si diverse condimente care iti plac (boia, cimbru etc)
Peste vinete adauga amestecul de branza de vaci cu oua.
Pulverizeaza putin ulei deasupra si introdu tava in cuptorul incins.
Las-o in cuptor pana se umfla ouale si se rumeneste frumos deasupra.
Pentru a decide numarul de oua pe care sa il folositi. precum si cantitatea de branza, va sfatuiesc sa va faceti un calcul caloric in prealabil. De exemplu in zilele de proteine in care mananc branza si oua, consum 2 oua si 100g de vaci la pranz, iar seara 1 ou si 50g de vaci. Daca numarul de calorii zilnice va permite o cantitate mai mare de proteine, cu atat mai bine, frittata se va inalta spectaculos.
array(1) {
[0]=>
object(WP_Term)#7193 (16) {
["term_id"]=>
int(79)
["name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["slug"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["term_group"]=>
int(0)
["term_taxonomy_id"]=>
int(79)
["taxonomy"]=>
string(8) "category"
["description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["parent"]=>
int(0)
["count"]=>
int(36)
["filter"]=>
string(3) "raw"
["cat_ID"]=>
int(79)
["category_count"]=>
int(36)
["category_description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["cat_name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["category_nicename"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Ana Maria
"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
One Reply to “Frittata cu vinete”