Site Loader
pizza de dovlecei

Am mancat o data in Italia, Pizza cu dovlecei si mi s-a parut fantastica combinatia, asa ca am incercat o reteta si acasa.

Spre deosebire de acea pizza pregatita acasa la mama ei, am ales sa pun dovleceii in blat si nu la topping. In felul acesta am folosit mai putina faina decat ar fi fost necesara la o pizza obisnuita.

Nu am putut renunta insa la cascavalul de deasupra, nu e pizza daca nu are cascaval!

Ingrediente:

2 dovlecei

3 oua

4 linguri de faina

cascaval si rosii pentru topping

Mod de preparare pizza cu dovlecei:

  1. Curata dovleceii si marunteste-i cu o razatoare sau un robot de bucatarie.
  2. Scurge dovleceii si amesteca-i cu faina si ouale.
  3. Toarna amestecul in strat mai subtirel intr-o forma, adauga cateva rondele de rosii deasupra si rade putin cascaval.
  4. Introdu forma in cuptor si scoate-o cand pizza este coapta si frumos rumenita.

Poti adauga in amestecul pentru blat si marar tocat marunt, sau morcov ras.

Alte retete cu dovlecei gasesti aici.

 

 

Vezi si alte retete Retete ovo-lacto-vegetariene
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7053 (16) { ["term_id"]=> int(79) ["name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["slug"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(79) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(37) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(79) ["category_count"]=> int(37) ["category_description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["cat_name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["category_nicename"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["category_parent"]=> int(0) } }

Marieta

Marieta locuieste in Anglia si este pasionata de gatit, mai ales ca are 4 nepotei pe care vrea nu doar sa ii rasfete cu mancaruri gustoase, dar si sa ii educe de mici cu un stil de viata sanatos. 

"1. Inlocuiesc pe cat posibil produsele animale cu cele vegetale. Folosesc o varietate mare de fructe, legume, uleiuri, seminte si nuci.

2. Toate preparatele sunt pregatite in casa, chiar si painea, laptele vegetal, iar copiii stiu ca orice se gaseste in magazine, poate fi pregatit acasa, mult mai delicios si sanatos.

3. Implic nepoteii in procesul de preparare si astfel dobandesc abilitati de obtinere a preparatelor, apreciind astfel efortul din spatele fiecarei farfurii." - spune Marieta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!