Site Loader
supa rece de sfecla rosie cu chefir

Supa rece de sfecla rosie cu chefir, o reteta super simpla pentru zilele caniculare. Aceasta supa este indicata persoanelor care doresc sa slabeasca.
Daca suferi de sindromul colonului iritabil trebuie sa stii ca sfecla rosie se afla printre legumele FODMAP, deci nu este recomandata, daca iti doresti totusi sa incerci in fazele de testare a diverselor alimente, iti recomand sa folosesti un chefir fara lactoza.

Exista multe variante ale acestui tip de supa, unele contin si mustar, ridichi, cartofi, vinete sau chiar si carne. Noi preferam varianta de mai jos.

Ingrediente:

2 sfecle rosii
ceapa verde
6 castraveti cornison
3 legaturi de patrunjel/marar
1.5l chefir
1/2 capatana usturoi
4 oua fierte

 

 

Mod de preparare Supa rece de sfecla rosie cu chefir:

1. Sfecla rosie trebuie gatita in coaja, fiarta sau coapta.
2. Dupa ce s-a racit sfecla, tai-o cubulete, da-o pe razatoare sau mai simplu marunteste-o la robotul de bucatarie. Procedeaza la fel si cu castravetii.
3. Amesteca sfecla si castravetele maruntite cu ceapa verde taiata marunt, usturoiul pisat, kefirul, sarea si piperul. Daca ti se pare prea densa, mai poti adauga putina apa. Introdu supa in frigider minim o ora. Cea mai buna este a doua zi.
5. Serveste supa rece de sfecla rosie, cu patrunjel sau marar tocate proaspat.

Ouale fierte pot fi adaugate in robotul de bucatarie sa se amestece cu restul ingredientelor, sau pot fi taiate in jumatati si asezate peste supa. Verdeturile la fel, pot fi maruntite si adaugate la final pentru decor, sau in compozitia supei ca in cazul de fata.

Summary
recipe image
Recipe Name
Supa rece de sfecla rosie cu chefir
Author Name
Published On
Preparation Time
Vezi si alte retete Retete ovo-lacto-vegetariene
array(1) { [0]=> object(WP_Term)#7233 (16) { ["term_id"]=> int(79) ["name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["slug"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(79) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(37) ["filter"]=> string(3) "raw" ["cat_ID"]=> int(79) ["category_count"]=> int(37) ["category_description"]=> string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare. Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian. Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta. Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/ Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie. Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.  " ["cat_name"]=> string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene" ["category_nicename"]=> string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene" ["category_parent"]=> int(0) } }

Andrei Pogorelet

Andrei obisnuieste sa pregateasca acasa preparate cu care a fost invatat din copilarie in Ucraina, tara sa de origine, dar ii place si sa calatoreasca si sa descopere mancaruri noi.  "Eu de fapt gatesc inspirandu-ma din 4 bucatarii: ruseasca, ucraineana, ungureasca si romaneasca." -  spune Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Calculator calorii

error: Content is protected !!