Supa rece de sfecla rosie cu chefir, o reteta super simpla pentru zilele caniculare. Aceasta supa este indicata persoanelor care doresc sa slabeasca.
Daca suferi de sindromul colonului iritabil trebuie sa stii ca sfecla rosie se afla printre legumele FODMAP, deci nu este recomandata, daca iti doresti totusi sa incerci in fazele de testare a diverselor alimente, iti recomand sa folosesti un chefir fara lactoza.
Exista multe variante ale acestui tip de supa, unele contin si mustar, ridichi, cartofi, vinete sau chiar si carne. Noi preferam varianta de mai jos.
Mod de preparare Supa rece de sfecla rosie cu chefir:
1. Sfecla rosie trebuie gatita in coaja, fiarta sau coapta.
2. Dupa ce s-a racit sfecla, tai-o cubulete, da-o pe razatoare sau mai simplu marunteste-o la robotul de bucatarie. Procedeaza la fel si cu castravetii.
3. Amesteca sfecla si castravetele maruntite cu ceapa verde taiata marunt, usturoiul pisat, kefirul, sarea si piperul. Daca ti se pare prea densa, mai poti adauga putina apa. Introdu supa in frigider minim o ora. Cea mai buna este a doua zi.
5. Serveste supa rece de sfecla rosie, cu patrunjel sau marar tocate proaspat.
Ouale fierte pot fi adaugate in robotul de bucatarie sa se amestece cu restul ingredientelor, sau pot fi taiate in jumatati si asezate peste supa. Verdeturile la fel, pot fi maruntite si adaugate la final pentru decor, sau in compozitia supei ca in cazul de fata.
array(1) {
[0]=>
object(WP_Term)#7191 (16) {
["term_id"]=>
int(79)
["name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["slug"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["term_group"]=>
int(0)
["term_taxonomy_id"]=>
int(79)
["taxonomy"]=>
string(8) "category"
["description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["parent"]=>
int(0)
["count"]=>
int(36)
["filter"]=>
string(3) "raw"
["cat_ID"]=>
int(79)
["category_count"]=>
int(36)
["category_description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici: http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie. Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate. Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["cat_name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["category_nicename"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Andrei Pogorelet
Andrei obisnuieste sa pregateasca acasa preparate cu care a fost invatat din copilarie in Ucraina, tara sa de origine, dar ii place si sa calatoreasca si sa descopere mancaruri noi. "Eu de fapt gatesc inspirandu-ma din 4 bucatarii: ruseasca, ucraineana, ungureasca si romaneasca." - spune Andrei.
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.