Branza de caju.. nu e tocmai ca telemeaua din piata si nici ca branza frantuzesca de la supermarket, este fara o indoiala o delicatesa, cu un pret destul de marisor, dar care are avantajul de a seamana destul de bine cu branza din lapte de origine animala. Daca tii dieta vegan sau esti in post si vrei sa te rasfeti cu ceva mai deosebit, iti recomand sa incerci aceasta reteta de branza vegan.
Ingrediente:
200 g caju
lamaie
sare
ulei
200 ml apa rece
2 g agar-agar + 200 ml apa fiarta
patrunjel
Mod de preparare branza de caju:
Pune la inmuiat caju-ul pentru cateva ore.
Fierbe 200 ml de apa cu agar-agar-ul.
Mixeaza cateva minute in blender: caju-ul, zeama de la o lamaie, 200 ml apa rece, sarea, o lingurita de ulei.
In mixul obtinut toarna si agar-agarul dizolvat in apa, cat este inca fierbinte.
Toarna repede in forme de sticla si lasa sa se raceasca. Borcanele de la iaurturile din comert sunt ideale, eu pastrez mereu 2-3 in casa.
Poti adauga in compozitie si verdeturi, de exemplu patrunjel sau marar.
Cand branzica s-s racit si inchegat, o poti pastra la frigider.
Noi am servit branza de caju cu salata de castraveti. Vezi reteta aici.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
Vegan inseamna un stil de viata din care sunt excluse mancarurile cu produse animale, dar si produsele de intretinere si cosmetice obtinute din produse animale, imbracaminte, incaltaminte, pe scurt nimic care provine de la animale. Pe langa carne, veganii nu consuma nici alimente ca: ouale, laptele si mierea. Ideea principala a curentului este ca industria animala distruge mediul inconjurator si nu este sustenabila.
Pe cat de blamat de unele persoane, pe atat de apreciat de altii, este oare veganismul o necesitate a vremurilor noastre?
Intr-o lume in care totul se face industrial, de la alimentatie, la cultura si educarea psihicului, era nevoie de un curent care sa puna accentul pe individ, pe nevoia lui de a iesi din multime, pentru a trai dupa propriul plac si nu odata cu valul social ghidat de reclame pentru o viata comoda dar lipsita de sens.
"
["cat_name"]=>
string(33) "Retete de dieta vegan sau de post"
["category_nicename"]=>
string(33) "retete-de-dieta-vegan-sau-de-post"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Ana Maria
"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Bună dimineața! Cum se numește blenderul pe care l-ați folosit pentru a face brânză de caju? Câți wați (puterea blenderului) are?
Buna! Folosesc un robot de bucatarie de la Philips, sa tot fie vreo 6 ani de cand il utilizez aproape zilnic. Are 650 wati.