Tort keto de ciocolata, fara zahar si fara faina de grau
Tort keto de ciocolata, fara zahar si fara faina de grau. Suna bine nu-i asa? Sa nu credeti ca daca sunt mai mereu la dieta, nu poftesc si eu la dulciuri. Uneori imi mai fac pofta cu cate o ciocolatica cu stevia din comert, iar cand sarbatorim o zi de nastere in familie fac si un tort sau o prajitura.
Tortul asta l-am facut pentru ziua soacrei mele. Am avut ceva emotii cand am scos blatul din cuptor ca era usor diform, dar l-am indreptat cu glazura de ciocolata. Rezultatul cred ca e cel mai reusit desert keto de pana acum.
Ingrediente Tort keto de ciocolata, fara zahar si fara faina de grau:
Blat
75g indulcitor stevia
130g faina de migdale
+ 50g ketomix wafe
30g cacao
O lingurita praf de copt
O lingurita bicarbonat de sodiu
125 ml lapte de cocos/migdale
100g unt topit
2 oua
Extract de vanilie
+125g gem de prune fara zahar
Glazura
100g unt
2 linguri cacao
1 lingura stevia
75g ciocolata cu stevia
O esenta rom
Decor
Nuci
Fructe de padure
Mod de preparare:
1. Coace nucile intr-o tigaita, amesteca-le cu grija sa nu le arzi. Curata-le bine de coji.
2. Bate ouale si indulcitorul cu un tel, apoi adauga cele doua tipuri de faina, cacaoa, laptele, praful de copt, bicarbonatul, un strop de sare, extractul de vanilie si gemul de prune. Poti adauga si cateva nuci in blat.
3. Topeste untul si adauga-l si pe el in compozitie. Omogenizeaza bine cu o spatula. Amestecul ar trebuie sa fie putin lichid.
4. Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili. Eu am folosit putin unt de cocos si am presarat putina faina de migdale in forma.
5. Toarna aluatul in forma si introdu-l in cuptorul incins. Seteaza cuptorul electric la 170 de grade pe incalzire sus/jos. Eu cred ca l-am tinut cam 45 de minute, dar te sfatuiesc sa testezi cu un betisor de lemn daca este copt.
6. Scoate blatul din cuptor, lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l in 2 straturi.
7. Topeste untul pentru glazura, adauga cubuletele de ciocolata, indulcitorul, cacaoa si esenta de rom. Cand s-a topit amestecul, toarna jumatate intre straturile de tort si jumatate peste partea superioara.
8. Decoreza tortul cu nuci si fructe.
9. Cand tortul s-a racit introdu-l in frigider pentru cateva ore. Glazura ar trebui sa se intareasca iar tortul sa devina mai ferm.
array(1) {
[0]=>
object(WP_Term)#7081 (16) {
["term_id"]=>
int(34)
["name"]=>
string(17) "Dulciuri de dieta"
["slug"]=>
string(17) "dulciuri-de-dieta"
["term_group"]=>
int(0)
["term_taxonomy_id"]=>
int(34)
["taxonomy"]=>
string(8) "category"
["description"]=>
string(1256) "Dulciuri de dieta - daca te-ai saturat sa vezi pe internet sau la televizor retete complicate si cu foarte multe ingrediente, iti recomandam variante simplificate cu mai putine calorii, pentru zilele in care vrei sa te rasfeti.
Chiar daca suntem la dieta nu inseamna ca trebuie sa renunatm definitiv la mici recompense. Renunta la dulciurile nesanatoase din comert si incepe chiar azi sa iti pregatesti singur deserturi delicioase cu mai putine calorii si mai sanatoase.
Dulciurile ne fac fericiti, un motiv destul de serios pentru a nu renunta definitiv la ele.
Consumul alimentelor dulci poate scadea nivelul cortizolului, asadar nu e de mirare de ce vrem dulciuri cand suntem stresati.
Citeste articolul nostru despre consumul de zahar si sare: http://www.retete-dieta.ro/blog/evitati-excesul-de-sare-si-zahar/
Un regim de viata echilibrat nu inseamna neaparat renunatrea totala la dulciuri. Asadar va propunem retete de dulciuri de dieta: de prajituri, torturi si dulciuri, adaptate mai mult pentru o dieta sanatoasa.
Dar atentie la cantitati, o lingurita de ceva bun nu a omorat pe nimeni, insa ai grija la numarul de portii si la cat de des te rasfeti."
["parent"]=>
int(0)
["count"]=>
int(47)
["filter"]=>
string(3) "raw"
["cat_ID"]=>
int(34)
["category_count"]=>
int(47)
["category_description"]=>
string(1256) "Dulciuri de dieta - daca te-ai saturat sa vezi pe internet sau la televizor retete complicate si cu foarte multe ingrediente, iti recomandam variante simplificate cu mai putine calorii, pentru zilele in care vrei sa te rasfeti.
Chiar daca suntem la dieta nu inseamna ca trebuie sa renunatm definitiv la mici recompense. Renunta la dulciurile nesanatoase din comert si incepe chiar azi sa iti pregatesti singur deserturi delicioase cu mai putine calorii si mai sanatoase.
Dulciurile ne fac fericiti, un motiv destul de serios pentru a nu renunta definitiv la ele.
Consumul alimentelor dulci poate scadea nivelul cortizolului, asadar nu e de mirare de ce vrem dulciuri cand suntem stresati.
Citeste articolul nostru despre consumul de zahar si sare: http://www.retete-dieta.ro/blog/evitati-excesul-de-sare-si-zahar/
Un regim de viata echilibrat nu inseamna neaparat renunatrea totala la dulciuri. Asadar va propunem retete de dulciuri de dieta: de prajituri, torturi si dulciuri, adaptate mai mult pentru o dieta sanatoasa.
Dar atentie la cantitati, o lingurita de ceva bun nu a omorat pe nimeni, insa ai grija la numarul de portii si la cat de des te rasfeti."
["cat_name"]=>
string(17) "Dulciuri de dieta"
["category_nicename"]=>
string(17) "dulciuri-de-dieta"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
Ana Maria
"Incerc sa adopt un stil de viata cat mai sanatos, sa consum in fiecare zi legume, sa inlocuiesc din cand in cand proteinele animale cu cele vegetale si sa consum cat mai putini carbohidrati. Mananc in general disociat si tin fasting hipocaloric atunci cand simt ca pot incepe o cura de slabire."
2 Replies to “Tort keto de ciocolata, fara zahar si fara faina de grau”
Mmmm..ce bine arataaaaa…maine incerc si eu reteta, pare foarte usor de facut. 🙂
Da, chiar se face usor, dar grija mare cand tai blatul, este mai fragil decat blatul obisnuit din faina de grau. Pentru glazura am folosit ciocolatele cu lapte din comert. ❤️
Acest site utilizeaza cookies pentru a imbunatatatii experienta ta. Detaliile privind politica de cookie o poti consulta aici.ACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Mmmm..ce bine arataaaaa…maine incerc si eu reteta, pare foarte usor de facut. 🙂
Da, chiar se face usor, dar grija mare cand tai blatul, este mai fragil decat blatul obisnuit din faina de grau. Pentru glazura am folosit ciocolatele cu lapte din comert. ❤️